maślane ziemniaczki

  • wyświetlono: 596 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Prosty, ale fajny przepis. Pracowałam w restauracji, gdzie zawsze schodziły jako pierwsze, podczas, gdy biedne puree i ziemniaki z wody musiały nieraz cały dzień czekać na swoją kolej ;)

Składniki

ziemniaki
masło
"gruba" sól
koperek - duuużo

Sposób przygotowania przepisu:

maślane ziemniaczki

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, przelewamy zimną wodą, obieramy ze skórki.
  • 2. Kroimy ziemniaki "na krzyż" wzdłuż, a następnie kroimy je nad patelnią z rozgrzanym masłem w cząstki. Smażymy, aż się zrobią przyjemnie przyrumienione i zaczną pięknie pachnieć :) Posypujemy grubą solą i mnóstwem koperku. Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

ziemniaczki z pieca

Dodane przez: klementynka

ziemniaczki z pieca

Lekko pikantne, czosnkowe, dobrze...

ziemniaczki

Dodane przez: 89blondyna89

Śmietankowe ziemniaczki

Przepis Marii Disslowej z 1930...

ziemniaki

Dodane przez: Kasja1986

pieczone ziemniaczki z boczkiem

Chrupiący boczek, a pod nim ukryte...

Zapiekane ziemniaczki

Dodane przez: nadia180

Zapiekane ziemniaczki

Mój sposób na wykorzystanie ziemniaków...

czosnkowe ziemniaczki

Dodane przez: mamajagody_2010

czosnkowe ziemniaczki

Pięknie pachą, pysznie smakują...

Mini ziemniaczki ze sreberka

Dodane przez: anka1988

Mini ziemniaczki ze sreberka

Znudziły CI się zwykłe ziemniaki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE