maślane ziemniaczki

0 (0 ocen)

Prosty, ale fajny przepis. Pracowałam w restauracji, gdzie zawsze schodziły jako pierwsze, podczas, gdy biedne puree i ziemniaki z wody musiały nieraz cały dzień czekać na swoją kolej ;)

Składniki:

  • ziemniaki
    masło
    "gruba" sól
    koperek - duuużo

Maślane ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, przelewamy zimną wodą, obieramy ze skórki.
  • 2. Kroimy ziemniaki "na krzyż" wzdłuż, a następnie kroimy je nad patelnią z rozgrzanym masłem w cząstki. Smażymy, aż się zrobią przyjemnie przyrumienione i zaczną pięknie pachnieć :) Posypujemy grubą solą i mnóstwem koperku. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy