I więcej nic mi już nic nie trzeba... :) , jak dla mnie , to cały posiłek . Szybki w przygotowaniu , na długo zaspokoi głód , a dostępne składniki to dodatkowy plus .
5 (1 ocen)
Porady
Takie maślane ziemniaki możemy podać o każdej porze dnia , staną się smacznym , pożywnym śniadaniem , lekkim obiadem , bądź ciepłą kolacją . Do przygotowania piure najlepiej wybrać ziemniaki mączyste , takie które zawierają dużo skrobi , u mnie to odmiana - Irga . Jeśli domownicy spóźniają się na posiłek możemy piure zabezpieczyć , by nie wystygło . Wystarczy gorące piure przełożyć do miski żaroodpornej , a tę z kolei umieścić w większym garnku z gorącą wodą , który trzeba nakryć pokrywką lub ściereczką i wstawić na minimalny płomień . Piure nie zmieni konsystencji i smaku . Jako dodatek do ziemniaków wybrałam masło , jogurt i ser Brie - pełnotłusty , stały się wspaniałym nośnikiem smaku . Masła nie zamieniłam bym na nic innego . Piure podałam tym razem z czubrycą zieloną - wspaniałą mieszanką ziół , pełną aromatu , kaparami - o intensywnym smaku , a zielenina to - kolendra , całość świetnie się uzupełnia , tak aby było smacznie , jak u mamy:)
Komentarze