MAŚLANE INDYCZE GOLONKI Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niedzielny obiad wymaga dobrej oprawy. Indyk nadaje sie idealnie

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 indycze golonki
    pól kostki masła
    sól ,pieprz
    słodka i ostra papryka mielona
    2 opakowania mrożonych warzyw ( miks) ok 500 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Maślane indycze golonki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Golonki nacieramy solą i pieprzem, oprószamy paprykami, odstawiamy do lodówki na min 2 godziny.
    * Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy plasterkami masła. Wstawiamy do nagrzanego do 170 st piekarnika. Po godzinie obkładamy warzywami, które wcześniej odmrażamy. Pieczemy jeszcze ok 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Masło Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować