Maślane grzanki z serkiem i wiśniową frużeliną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały sposób na pyszne śniadanie na słodko lub podwieczorek. Grzanki można z powodzeniem podpiec również na grillu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bagietka
    masło
    kremowy, naturalny serek kanapkowy
    posiekane migdały

    Frużelina:
    40 dag wydrylowanych wiśni
    kilka łyżek cukru do smaku
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Tosty Grzanki

Maślane grzanki z serkiem i wiśniową frużeliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Frużelina: Wiśnie przełożyć do garnka, dodać cukier wg upodobania i gotować na małym ogniu do czasu aż zaczną się rozpadać. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki zimnej wody, wlać do wiśni i mieszać do czasu aż zgęstnieje.
    Frużelinę można przechowywać w lodówce do kilku dni.
  • 2. Bagietkę pokroić na skośne kanapki, z obu stron cienko posmarować masłem. Na rozgrzanej patelni usmażyć tosty.
    Ciepłe grzanki posmarować serkiem, nałożyć frużelinę i posypać migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować