Maślane ciasteczka z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kruche, maślano - serowe z nutą tymianku cytrynowego. Ot, prosty przepis!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła
    100 g mąki pszennej
    100 g twarogu
    Łyżeczka tymianku
    Szczypta soli lub cukru wedle uznania w jakiej formie chcemy uzyskać ciasteczka: wytrawnej, czy deserowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Maślane ciasteczka z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagniatamy do uzyskania jednolitej masy. Wkładamy do lodówki na pół godziny. Podsypujemy blat odrobiną mąki i formujemy wałek (mój miał średnicę ok. 3-4cm) Kroimy ciasteczka na plastry grubości 0,5cm. Można dodatkowo uformować kształt dociskając stemplem. Układamy ciasteczka na blasze wyścielonej papierem oprószając dodatkowo tymiankiem i cukrem z wierzchu. Zapiekamy w 180°C przez 30 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Ser biały Mąka Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować