Maślane bułeczki z truskawkami i galaretką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Co prawda same maślane bułeczki są pyszne, ale można je urozmaicić, aby smakowały jeszcze lepiej. To również doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru słodkiego pieczywa.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • bułeczki maślane
    truskawki (30g na 1 bułkę)
    galaretka cytrynowa (3-4 łyżki na 1 bułkę)
    Dodatkowo:
    bita śmietana

Maślane bułeczki z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i wstawić do lodówki, aby stężała.
    Truskawki pokroić w plasterki.
  • image-254w8p3 2. Z bułeczek odciąć wierzch i delikatnie "wyskubać" wnętrze.
    Powkładać truskawki (około 30g na jedną bułeczkę) i galaretkę (około 3-4 łyżek na 1 sztukę).
  • 3. Każdą bułkę przykryć wierzchem i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
  • 4. Podawać w bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy