Co prawda same maślane bułeczki są pyszne, ale można je urozmaicić, aby smakowały jeszcze lepiej. To również doskonały sposób na wykorzystanie nadmiaru słodkiego pieczywa.
1 godz. 40 min
Składniki:
bułeczki maślane
truskawki (30g na 1 bułkę)
galaretka cytrynowa (3-4 łyżki na 1 bułkę)
Dodatkowo:
bita śmietana
Maślane bułeczki z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania i wstawić do lodówki, aby stężała.
Truskawki pokroić w plasterki.
2.Z bułeczek odciąć wierzch i delikatnie "wyskubać" wnętrze.
Powkładać truskawki (około 30g na jedną bułeczkę) i galaretkę (około 3-4 łyżek na 1 sztukę).
3.Każdą bułkę przykryć wierzchem i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia galaretki.
Komentarze