Maślana babka z krówkami

4.49 (155 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Rozpuszczone krówki w maślanej babce - lepiej być nie może:). Krówki do ciasta powinny być twarde, nieciągnące.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 200 g masła
    2 i 1/4 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 szklanki gęstej śmietany
    150g krówek
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Cukierki Krówki

Maślana babka z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy z cukrem do momentu aż masa stanie się puszysta i jaśniejsza (około 3-4 minuty). Dodajemy jajka, nadal miksujemy. Zmniejszamy obroty miksera na mniejsze, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Miksujemy tylko do połączenia składników.
  • 2. Krówki kroimy na kawałki, dodajemy do masy, mieszamy za pomocą łyżki.
  • 3. Masę wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować