
Dodane przez: Ika 1961
Cytrynowe ciasta zawsze cieszą się powodzeniem. Babeczka pachnie masłem i cytryną. Walory smakowe podnoszą także wiejskie jajka. Żółtą czekoladę uzyskałam dodając kurkumę do białej czekolady.
Maślana babka cytrynowa w żółtej czekoladzie
Porady
To jest bardzo łatwe do zrobienia ciasto. Pachnie masłem i cytryną. Użycie wiejskich jajek też podnosi walory smakowe tego ciasta. Można ciasto zrobić w zwykłej keksówce, ale taka ,,roztańczona,, babeczka fajnie wygląda. Często jest ozdobą stołu. Fajnie też jest ładnie udekorować ciasto.
Ja polałam ciasto żółtą czekoladą, którą uzyskałam dodając do białej czekolady kurkumę. Przyprawa ma ładny żółty kolor i ładnie zabarwiła czekoladę. Jest to naturalny barwnik, a ja staram się nie używać sztucznych barwników.
Dodane przez: dagooshya
babka z nadzieniem pół-sernikowym,...
Komentarze