Maślaki z makaronem w sosie śmietankowo-serowym

4.43 (169 ocen)

  • 45 min

jesienne maslaki w sosie smietankowo serowym z ziołami podane z makaronem- danie smaczne sycące i aromatyczne-polecam:)

  • 45 min

Składniki:

  • około 500 g niewielkich świeżych maslaków
    2 cebule
    pieprz świezo zmielony, sól morska
    tymianek
    szczypta rozmarynu
    100 g sera zółtego drobno statego
    1 szklanka bulionu.
    około 3 łyzki smietany 18 proc
    1 łyzka maki
    1 łyzka sera zółtego startego na tarce
    natka pietruszki
    olej
    oraz
    makaron wstążki
Wystaw ocenę:

4.43 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Maślaki z makaronem w sosie śmietankowo-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wstążki gotuje w lekko osolonej wodzie, odcedzam.
    Grzyby oczyszczam, obieram i kroje w kostke.Obgotowuje w osolonej wodzie przez 15 minut,odsączam.
    Cebule obieram, siekam drobno i podsmazam na patelni na odrobinie oleju. Na koniec do cebuli dodaję grzyby , przyprawiam przyprawami i ziołami do smaku.
    W bulionie rozprowadzam smietane z maka, dodaje drobno starty ser żółty, wlewam do grzybów , mieszam chwile całosc zeby nie powstały grudki. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
    Makaron wykładam na talerz , polewam grzybami w sosie serowo smietakowym , dekoruje świeża natka, smaczneg
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować