Maślaki w occie

4.5 (200 ocen)

  • Średni

Zawsze robię spore zapasy na zimę:)

  • Średni

Składniki:

  • - małe maślaki: 1 kilogram
    - woda: 1 litr
    - cukier: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżka
    - małe cebulki: 2 sztuki
    - ocet (dodatkowo: gorczyca, ziele angielskie i liść laurowy): 1 szklanka
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Maślaki w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obrać i ułożyć w słoiczkach, dodać połówki lub ćwiartki cebulek. Z wody, octu, cukru i soli ugotować zalewę. Do każdego sloiczka włożyć po 1 liściu laurowym, 3 kulki ziela angielskiego i 1/4 łyżeczki gorczycy. Grzybki zalać zalewą. Słoiczki zakręcić. Pasteryzować ok. 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować