Maślaki w grzankach.

0 (0 ocen)

Wiele zapobiegliwych Pań,ma w swoich spiżarniach grzyby, zebrane jesienią i swoimi różnymi sposobami przechowuje je do następnego grzybobrania. Pozostałe Panie mogą kupić np, kurki, które są dostępne

Składniki:

  • 2 kromki bułki paryskiej o grubości 4cm
    2 łyżki masła
    400g maślaków
    1 cebulka pokrojona w kostkę
    1 łyżka posiekanej pietruszki
    sól, pieprz
    2 yżki masła + 2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Maślaki w grzankach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzanki 1. Z bułki lub innego chleba pszennego wykroić 2 kostki o boku 4cm.Wydrążyć środek.
    Rozgrzać 2 łyżki masła i zrumienić boki kostki jak grzanki .
    Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulkę, dodać maślaki i dusić 5-7min.Jeżeli grzyby są duże, pokroić na mniejsze części.
    Doprawić solą i pieprzem, posypać pietruszką.
    Otwory w grzankach wypełnić grzybami. Resztę grzybów ułożyć wokół grzanek. Dodatkowo możemy posypać małymi grzankami.
    Zachęcam do przygotowania tej małej, ale atrakcyjnej przekąski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować