Maślaki marynowane

4.42 (208 ocen)

  • 60 min

Dooobre grzybki!

  • 60 min

Składniki:


  • 1 kg maślaczków
    1,5 szkl octu 10%
    2 duże cebule
    2 łyżki soli
    0,5 szkl cukru
    1 mała marchewka
    4 małe cebule
    8 szkl woda
    gorczyca,
    pieprz ziarnisty,
    ziele ang.
    liść laurowy


Wystaw ocenę:

4.42 (208 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Maślaki marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby przebrać, umyć,oczyścić kapelusze z kleistej skórki i gotować ok. 20min. Odcedzić, przelać letnią wodą. Zrobić zalewę: 8 szkl. wody 1,5 szkl. octu 10% 2 łyżki soli i podanymi przyprawami Dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę i pokrojoną w talarki marchewkę..Gotować15 minut, Włożyć maślaki i gotować dalsze 20 minut.. grzyby i gotować 30 min. Włożyć wrzące do wyparzonych słoiczków, Zakręcić dokładnie i studzić odwrócone do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzowania! SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować