Masełko jaglane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ma.konsystencje pasty wiec zawsze łatwo sie rozsmaruje. O smaku lekko kokosowym, ale.nadaje sie do słodkich jak i słonych dodatków.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,
    1/3szklanki wiórek kokosowych,
    1/3szklanki ugotowanej pokrojonej marchwi,
    1/2łyżeczki soli,
    1/2szklanki gorącej wody

Masełko jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Włożyć do salaterek i odstawić do ostygnięcia.

Porady

Jeśli ktoś lubi szczypiorek popecam dodać bądź czosnek, a także ok 2łyżki oleju z pestek winogron bądź kokosowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy