Masala z krewetkami i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Produkty zamrożone należy odmrozić. Najlepiej wyjąć kilka chwil wcześniej odpowiednią ilość i poczekać aż odtajają. Jeśli krewetki mają pancerz koniecznie go usuńcie. Część krewetek pokrójcie, pozostawiając kilka do dekoracji ( z tych nie usuwałam pancerzyka przy ogonie)
2.Makaron ugotować w mocno osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, według przepisu na opakowaniu
3.Podsmażcie w rondelku cebulę, czosnek i marchew przez kilka minut stale mieszając, aby się nie przypaliła, posolić. Dodać mleczko kokosowe, przyprawę masala, ostra papryczkę, krewetki oraz groszek. Gotować 5-10 minut.
4.Makaron wyłożyć na talerz, we wnętrzu zrobić dołek i wlać w niego masala ( w ten sposób będzie można bardzo łatwo wymieszać go na talerzu z makaronem, możecie ewentualnie wymieszać makaron z sosem masala w rondelku, ale będzie mniej efektownie wyglądać)
Natkę umyć i udekorować całymi lub posiekanymi liśćmi - wedle uznania.
Komentarze