Masa cukrowa do dekoracji tortu

0 (0 ocen)

  • 15 min

moj wlasny sposob na mase cukrowa

  • 15 min

Składniki:

  • 400g cukru pudru
    1,5 łyżeczki glukozy
    1,5 łyżeczki żelatyny
    25ml wrzątku

Masa cukrowa do dekoracji tortu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w wodzie, połączyć delikatnie z cukrem pudrem i glukozą. Wyrabiać kilka minut, jeśli za bardzo się klei podsypywać cukrem pudrem lub mąką ziemniaczana.
    Można zabarwić.

Porady

Jeśli nie zużyje się wszystkiego zawinąć w folię spożywczą i trzymać w lodówce. Oblepiać tort posmarowany kremem na bazie budyniu lub masła. Pod wpływem śmietany masa się rozpuszcza.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy