1.biszkopt 1-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Następnie dodawać po żółtku.Przesiewać mąkę z kakao i proszkiem i mieszać już łopatką.Lecz nie za długo, żeby nie opadło. Wyłożyć na blachę 30x40 cm.wyłożoną papierem do pieczenia.Piec ok. 30 min w 175*.
2.biszkopt 2- Postąpić jak przy pierwszym biszkopcie.
3.beza-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać. Dodać orzechy,lekko wmieszać. Przełożyć do takiej samej blaszki i piec ok.30 min w 175 *.
4.Pierwszy biszkopt posmarować, połową powideł.
5.masa- Żółtka rozmieszać z cukrem. Dodać budyń i mieszać dolewając 1 szklankę mleka. Resztę mleka zagotować i ugotować budyń. Ostudzić, od czasu do czasu mieszając. Albo przykryć ściśle folią spożywczą. Zapobiegnie to powstaniu kożucha. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem, dodając jego porcjami.Połową masy posmarować biszkopt z powidłami.
Komentarze