Marynowany ser feta

5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

idealny dodatek do sałatek, pizzy a nawet dań.

  • 20 min

Składniki:

  • - 200 g sera fety
    - około 250ml oliwy
    - po pół łyżeczki tymianku, rozmarynu i ziół prowansalskich
    - 1 łyżeczka greckiego sosu sałatkowego
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowany ser feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fetę pokroić w kostkę, wrzucić do słoiczka, zalać oliwą tak by ser był w całości zakryty, następnie dodać przyprawy i sos i zakręcić, po czym delikatnie wstrząsnąć tak by zioła skąpały się w oliwie z fetą.

Porady

Można dodać także papryczkę chili, czarne oliwki, suszone pomidory, czosnek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_03-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować