Marynowany mix

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nietypowa marynata przygotowana z warzyw oraz mięsnych kęsków. Składniki po osączeniu z zalewy stanowią bazę do szybkiej w przygotowaniu sałatki – wystarczy dodać oliwę lub ulubiony sos oraz garść świeżej zieleniny i potrawa gotowa.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g czarnego salcesonu
    200 g filetów śledziowych a la matjas (uprzednio wymoczone)
    150 g obranej marchewki
    150 g obranej białej cebuli
    150 g korniszonów
    2 liście laurowe
    2 całe goździki
    4 kulki ziela angielskiego
    1 łyżeczka całych ziaren gorczycy białej
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    ½ łyżeczki imbiru mielonego
    ½ łyżeczki mielonej chilli w płatkach
    3 łyżeczki cukru
    3 łyżeczki przyprawy typu Vegeta
    4 szklanki wody
    1/3 szklanki octu 10%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Marynowany mix - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowany mix 1. Marchewkę pokroić na plastry, cebulę i korniszony w półplastry – składniki przełożyć do garnka. Dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę oraz ocet. Zawartość garnka doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 5 min, a następnie wystudzić.
    Salceson i śledzie pokroić na małe kawałki i włożyć do marynaty. Potrawę przechowywać w zamykanym pojemniku w lodówce i zużyć w ciągu 2 tygodni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować