Marynowany kolorowy kalafior

  • wyświetlono: 144 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Marynowanie warzyw to jeden z moich sposobów, by nic w kuchni się nie marnowało.

Kasja1986
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kalafior użyłam różyczek kolorowego kalafiora

proporcje na 1 litr zalewy:
szklanka octu z białego wina
3 szklanki wody
3 łyżki miodu
łyżka soli
łyżeczka kolorowego pieprzu
łyżeczka kolendry
kilka listków laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
2-3 ząbki czosnku lub suszony czosnek w płatkach

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowany kolorowy kalafior

  • 1. Kalafiora dzielimy na różyczki, przekładamy do słoików.
    Zalewę doprowadzamy do zagotowania. Gorącą zalewę wlewamy do słoików. Słoiki zakręcamy. Po wystudzeniu, słoiki przekładamy do lodówki. Po 3 dniach kalafior jest gotowy do jedzenia - pyszny i przyjemnie chrupiący.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kalafiormarynatyprzetwory domowe

Komentarze

Podobne przepisy

Grzybki w occie marynowane

Dodane przez: ewaeu

Grzybki w occie marynowane

Nazbieraliśmy sporo grzybów i oczywiście...

marynowane rzodkiewki

Dodane przez: klementynka

marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki- chrupiące...

Cebulki marynowane

Dodane przez: Świeca Urszula

Cebulki marynowane

Polecam marynowane cebulki . Przepis...

Pieczarki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Pieczarki marynowane

Już od pewnego czasu nie kupuję...

image-23rwiip

Dodane przez: paolineczka

Marynowane cebulki

Cebulki są smaczne i chrupiące....

Prawdziwki marynowane

Dodane przez: Agnieszka Rec

Prawdziwki marynowane

Zawsze jesienią gdy są jeszcze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE