Marynowany kolorowy kalafior

  • wyświetlono: 308 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Marynowanie warzyw to jeden z moich sposobów, by nic w kuchni się nie marnowało.

Kasja1986
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kalafior użyłam różyczek kolorowego kalafiora

proporcje na 1 litr zalewy:
szklanka octu z białego wina
3 szklanki wody
3 łyżki miodu
łyżka soli
łyżeczka kolorowego pieprzu
łyżeczka kolendry
kilka listków laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
2-3 ząbki czosnku lub suszony czosnek w płatkach

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowany kolorowy kalafior

  • 1. Kalafiora dzielimy na różyczki, przekładamy do słoików.
    Zalewę doprowadzamy do zagotowania. Gorącą zalewę wlewamy do słoików. Słoiki zakręcamy. Po wystudzeniu, słoiki przekładamy do lodówki. Po 3 dniach kalafior jest gotowy do jedzenia - pyszny i przyjemnie chrupiący.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kalafiormarynatyprzetwory domowe

Komentarze

Podobne przepisy

Marynowana cebulka

Dodane przez: igraszki losu

Marynowana cebulka

Przygotowanie marynowanej cebulki...

Grzybki w occie marynowane

Dodane przez: ewaeu

Grzybki w occie marynowane

Nazbieraliśmy sporo grzybów i oczywiście...

Papryka marynowana

Dodane przez: liliwkuchni

Marynowana papryka

Kolejnym z przetworów który się...

Cukinia marynowana

Dodane przez: Ola1984

Cukinia marynowana

Przepis na marynowaną cukinię pochodzi...

marynowane rzodkiewki

Dodane przez: klementynka

marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki- chrupiące...

Cebulki marynowane

Dodane przez: Świeca Urszula

Cebulki marynowane

Polecam marynowane cebulki . Przepis...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE