Marynowany filet z indyka pieczony w ananasach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marynata:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać.
2.Mięso umyć, pokroić na cieńsze plastry, jeśli potrzeba lekko rozbić młokiem.Przełożyć do naczynia i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 4 godziny lub całą noc.Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć mięso z obu stron. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym można polać marynatą która pozostała w naczyniu. Podlać sokiem z ananasów i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie ok. 1-1,5 godziny.
3.Na ok. 20 minut przed końcem pieczenia dodać pokrojne w kostkę ananasy.Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z zimną wodą, zagęścić sos.Podawać z kaszą lub ryżem.
Komentarze