Marynowany czosnek z papryką na occie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne połączenie czosnku z papryką czerwoną w zalewie octowej, taki czosnek pasuje do różnego rodzaju mięs na ciepło i zimno.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka główek czosnku
    papryka czerwona mała
    gorczyca
    liść laurowy
    ziele angielskie

    Zalewa:
    250 ml octu 10%
    1,25 l wody
    1/2 szklanki cukru kryształu
    1 łyżka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Marynowany czosnek z papryką na occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czosnek 1. Czosnek obrać, do każdego małego słoiczka wkładamy obrane ząbki czosnku, po 2 ziarna ziela angielskiego, łyżeczce gorczycy, jeden liść laurowy oraz po 3-4 małę paseczki papryki czerwonej.
  • 2. Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować, gorącą zalać słoiczki i szczelnie zakręcić. Słoiczki wkładamy do garnka z gorącą wodą i pasteryzujemy od momentu zagotowania 10 minut. Następnie wyciągamy z zalewamy i studzimy. Zimne wynosimy w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować