Marynowany, czeski Hermelin

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Uwielbiam kulinarne podróże, bez wychodzenia z domu. Zapraszam do Czech!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI::
    - camembert: 3 sztuki
    - chili świeże: 8 sztuk
    - pieprz czerwony ziarnisty: 2 łyżeczki
    - czosnek/ząbki: 8 ząbków
    - liść laurowy: 6 sztuk
    - ziele angielskie ziarenka: 5 sztuk
    - oliwa z oliwek: 1 litr
    - rozmaryn gałązka: 3 sztuki
    DODATKOWO::
    - słoik: 1.7 litra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowany, czeski hermelin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych oczkach.
    Serki przekrawamy na pół, smarujemy jedną z połówek startym czosnkiem
    i składamy.
    Jeśli mamy wystarczająco duży wlot słoika, nie przepoławiamy serków,
    ja jednak miałam zbyt mały i musiałam je przekroić.
  • 2. Na dno czystego słoika wrzucamy dwa listki laurowe, 2 przekrojone na
    pół papryczki chilli, dwa ziarenka ziela angielskiego i gałązkę
    rozmarynu.
    Na przyprawy kładziemy dwa kawałki serka, ozdabiamy papryką zieloną i
    czerwonym pieprzem.
  • 3. Ponownie robimy warstwę z przypraw oraz sera aż do skończenia składników.

    Na sam koniec całość zalewamy oliwą z oliwek, zakręcamy i odstawiamy w
    chłodne miejsce na tydzień.

    Doskonała przekąska podczas procentowego spotkania z przyjaciółmi. ;)

    Oliwę po odcedzeniu można wykorzystać ponownie. ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Czeska Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować