Marynowane prawdziwki z cebulką i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Uwielbiam marynowane grzyby tym razem postanowiłam dodać czerwoną paprykę, grzybki w tej zalewie wychodzą jędrne i smaczne, polecam bo sezon grzybowy w pełni!

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • małe prawdziwki

    Na każdy słoik:
    kilka plasterków cebuli
    kilka plasterków papryki czerwonej
    łyżeczka gorczycy
    kulki ziela angielskiego
    3 liście laurowe

    Zalewa:
    8 szklanek wody
    2 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane prawdziwki z cebulką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • prawdziwki 1. Grzyby obrać, opłukać, nóżki mrozimy a marynujemy główki
  • 2. Główki przekrawamy na pół, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, gotujemy 15 minut od zagotowania, odcedzamy i płuczemy pod zimną wodą
  • 3. Składniki na zalewę zagotowujemy
  • układanie grzybów 4. Do czystych słoiczków wkładamy przyprawy oraz cebulkę z papryką, dodajemy główki prawdziwka, zalewamy gorącą zalewą i szczelnie zakręcamy
  • 5. Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Marynata Prawdziwki Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować