MARYNOWANE POMIDORKI

0 (0 ocen)

  • 20 min

W sezonie , kiedy pomidorów zatrzęsienie warto zamknąć, je do słoiczków, zamarynować...zima będzie świetny dodatek do obiadu

  • 20 min

Składniki:

  • 1 Kg pomidorków u mnie śliwkowe
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    9 łyżek cukru
    2 łyżeczki soli
    2 marchewki
    5 ząbków czosnku
    do każdego słoiczka:
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela ang
    2 ziarna pieprzu
    łyżeczka gorczycy

Marynowane pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Pomidorki poukładać w słoiki, dać przyprawy do każdego słoika, włożyć po kawałku marchwi i kawałku czosnku. Zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki, odwrócić do góry dnem aż do zamknięcia słoików.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy