MARYNOWANE PIECZARKI Z MAJERANKIEM

  • wyświetlono: 3346 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Wyśmienite w smaku.

dsrg
  • 60min

Składniki

pieczarki
majeranek
ocet
sól
pieprz
czosnek granulowany
olej


Na litrowy słoik:

łyżeczka soli
trochę pieprzu
łyżeczka czosnku
można dać szczyptę cukru, ja nie dawałam
łyżka majeranku
3 łyżki octu
3 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

MARYNOWANE PIECZARKI Z MAJERANKIEM

  • 1. Pieczarki wrzucić do wrzątku i gotować z 5 minut.
  • 2. Następnie przełożyć pieczarki do litrowych słoików.
  • 3. Dodać wszystkie składniki według proporcji i zalać słoik do pełna wrzątkiem.
  • 4. Pasteryzować około 10 minut.
  • 5. Odstawić w chłodne miejsce na minimum tydzień, aby się dobrze zamarynowały.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniasezonowe_przysmakiszkola_babciprzystawkimajeranekocetPrzetworymarynowanesłoikna zimę przetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy smalec z cebulą i majerankiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Domowy smalec z cebulą i majerankiem

Taki domowy jest najlepszy i bardzo...

Smalec z jabłkiem i majerankiem

Dodane przez: emalitowska

Smalec z jabłkiem i majerankiem

Zmodyfikowane śląskie smarowidło...

Smalec z fasoli

Dodane przez: aicha1988

Smalec z fasoli z jabłkiem, cebulą i majerankiem

"Smalec" z fasoli jest pysznym...

Pieczarki marynowane faszerowane fetą

Dodane przez: AnetaJ

Pieczarki marynowane faszerowane fetą

Świetnie sprawdzają się jako składnik...

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: Mniam1

Papryka marynowana z miodem

Papryka marynowana z miodem to...

Marynowane ogórki z papryką

Dodane przez: dori02225

Marynowane ogórki z papryka

Ogórki z papryka sa przepyszne!

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE