Marynowane pieczarki

  • wyświetlono: 2597 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Takie pieczarki będą świetnym dodatkiem do obiadu.

paulisia_elk
  • 1 porcje

Składniki

Dowolna ilość malutkich pieczarek
marchewka
cebula
ziele angielskie
liść laurowy
Zalewa:
1 szkl octu
1 l wody
łyżeczka soli
szklanka cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane pieczarki

  • 1. Z podanych składników zagotować zalewę i pozostawić do ostygnięcia.

    Pieczarki oczyścić i lekko obgotować w wodzie z dodatkiem octu, żeby nie zrobiły się ciemne. Odcedzić. Ponakładać do słoików, dodać trochę starkowanej marchewki, ziela angielskiego, listki laurowe i cebulkę, zalać zalewą, pozakręcać słoiki. Pasteryzować 10 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki marynowane z warzywami i cytryną

Dodane przez: JustKuchcik

Pieczarki marynowane z warzywami i cytryną

Oryginalne pikle z grzybów, warzyw...

Marynowana rzodkiewka

Dodane przez: jolantagłówka

Marynowane rzodkiewki

Mój sposób na to, by zatrzymać...

marynowana papryka

Dodane przez: duszek

PAPRYKA MARYNOWANA W SŁOIKACH

Miło jest wyjąć do obiadu, słoiczek...

Papryka marynowana

Dodane przez: bogusia82

Papryka marynowana

Każdego roku marynuję paprykę,...

Pomidorki marynowane

Dodane przez: Goszka

Pomidorki marynowane

Większość warzyw nadaje się do...

Opieńki marynowane

Dodane przez: bogusia82

Opieńki marynowane

W tym roku opieńki pojawiły się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE