Marynowane paluszki schabowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała potrawa na przystawkę lub przekąskę. Smaczna i szybka do wykonania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag. schabu wieprzowego
    3 łyżki mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki przyprawy do mięs
    Zalewa:
    1,5 szklanki wody
    1 szklanka octu jabłkowego 6%
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka soli
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 listki laurowe
    1/4 papryki czerwonej
    4 ziarna ziela angielskiego
    6 ziaren czarnego pieprzu
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Marynowane paluszki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Schab kroję w plastry, następnie w paski, osypuję przyprawą do mięs. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Otaczam w mące i rozmieszanym jajku, smażę na złoty kolor. Cebulę, czosnek i paprykę kroję w plasterki. Do warzyw dodaję ocet , wodę, cukier, sól i pozostałe przyprawy, doprowadzam do zagotowania, studzę. Zalewą zalewam mięso. Pozostawiam na noc w lodówce. Rano już gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować