MARYNOWANE OPIEŃKI I INNE GRZYBY LEŚNE

4.99 (193 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

zawsze wychodzą super smaczne

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • grzyby leśne,
    zalewa:1 szklanka octu,2,5
    szklanki wody,
    1 łyżka soli,
    3 łyżki cukru(zagotować).
    do słoika:Ziele angielskie,
    pieprz ziarnisty(może być szczypta mielonego),
    liść laurowy,
    gorczyca.
Wystaw ocenę:

4.99 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Marynowane opieńki i inne grzyby leśne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przygotowanie:Wszystkie przyprawy włożyć do słoików,włożyć obgotowane dwa razy grzyby(ja pierwszy raz gotuję około pół godziny,drugi raz 15 minut z dodatkiem soli).Zalać wcześniej ugotowaną zalewą(może być gorąca).Pasteryzować 10 minut od zagotowania.Miałam 600 g opieniek,wyszło mi 3 słoiczki 250 g.

Porady

zawsze wychodzą mi w sam raz,nie są za kwaśne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować