Marynowane opieńki

4.5 (155 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię grzyby.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg. pieniek
    3 cebule
    5 liści laurowych
    5 ziaren ziela angielskiego
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    łyżka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane opieńki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opieńki obgotowujemy. Do słoiczków wkładamy po jednym ziarenku ziela i jednym liściu. Dodajemy pokrojoną cebulę i opieńki.
  • 2. Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Gotującą się zalewę wlewamy do słoików. Zakręcamy, nie pasteryzujemy.

Porady

Przepis na 5 słoiczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować