Marynowane maślaki

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Marynowane maślaki będą idealne do różnego rodzaju sałatek, sosu tatarskiego. Ale tak że idealne jako samodzielna przystawka na imprezę.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg grzybów maślaków


    Zalewa:
    1 szklanka octu
    3 szklanki wody
    2 łyżki cukru
    ziarna pieprzu
    ziele angielskie
    liście laurowe
    2 małe cebule

Marynowane maślaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby przebrać, opłukać.
  • 2. Większe przekroić na pół. Wrzucić na gotującą się wodę, gotować 15 minut. Odcedzić.
  • 3. Składniki na zalewę zagotować wraz z pokrojoną na ćwiartki cebulą.
  • 4. Do wyparzonych słoiczków przełożyć grzyby i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zakręcić.
  • 5. Pasteryzować 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy