Marynowane maślaczki

  • wyświetlono: 234 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam maślaczki ,szczególnie te marynowane.

agnieszka1990
  • 30min

Składniki

1 kg małych maślaków
3 duże cebule
szczypta soli
ZALEWA:
1,5 szklanka octu
1 szklanka wody
1 łyżka cukru
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane maślaczki

  • 1. Maślaczki obieramy i płuczemy pod bieżącą wodą a następnie je obgotowujemy około 10-15 minut ze szczyptą soli(trzeba uważać żeby zbyt ich nie rozgotować).W między czasie w rondelku gotujemy zalewę składającą się z wody,octu,cukru i szczypty soli.
    Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce.Obgotowane grzybki przecedzamy i układamy w wyparzonych słoikach na przemian z cebulką a następnie zalewamy wrzącą zalewą.
    Mocno zakręcamy słoiki i ustawiamy je do góry dnem.Tak przygotowane grzybki można jeść już następnego dnia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Buraczki marynowane.

Dodane przez: MonikaW

Buraczki marynowane

Buraczki marynowane - sztandarowy,...

marynowane pieczarki

Dodane przez: agarybak76

Marynowane pieczarki

Moja propozycja na marynowane grzybki-...

Grzybki w occie marynowane

Dodane przez: ewaeu

Grzybki w occie marynowane

Nazbieraliśmy sporo grzybów i oczywiście...

Marynowane brokuły

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Marynowane brokuły

Tym razem przygotowałam na zimę...

dynia marynowana

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Dynia marynowana

Dynia marynowana to doskonała propozycja...

marynowane rzodkiewki

Dodane przez: klementynka

marynowane rzodkiewki

Marynowane rzodkiewki- chrupiące...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE