Marynowane kurki

0 (0 ocen)

Zastanawiasz się co zrobić z kurkami? Zamarynuj je!!

Składniki:

  • 1 kg kurek
    gorczyca
    pieprz kolorowy ziarnisty
    ziele angielskie
    liść laurowy

    Zalewa:
    5 szklanek wody
    1 szklanka octu 10%
    0,5 szkl. cukru
    1 łyżka soli


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane kurki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie obrać i opłukać, wysypać na durszlak.
    Kurki wrzucić do gotującej się osolonej wody i obgotowywać 5 minut.
    Wyjąc grzyby z wody i polać zimną wodą.
  • 2. Składniki zalewy gotujemy do momentu rozpuszczenia soli oraz cukru.
  • 3. Do wcześnie wyparzonych słoików wrzucamy kurki i przyprawy. Zalewamy ciepłą zalewą, zakręcamy słoiki.
  • 4. Pasteryzujemy ok.30minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować