MARYNOWANE KLOPSIKI WIEPRZOWE

4.5 (176 ocen)

Z TAKIM DANIEM W LODÓWCE NIE ZASKOCZY NAS MĄŻ Z KOLEGAMI NA 5 MINUT PRZED MECZEM

Składniki:

  • - 1kg. mięsa mielonego z łopatki (własnoręcznie w domu)
    -bułka tarta
    -jajko
    -majeranek
    -pieprz
    -sól
    -cebula
    -ocet
    -liście laurowe
    -ziele ang.
    -kucharek
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Marynowane klopsiki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy jajko ,3 łyżki bułki tartej,odrobinę wody ,posiekaną w kostkę cebulę, majeranek ,sól, pieprz.
    Formujemy klopsiki i smażymy je na oleju.
    Przekładamy do garnka lub słoja .
  • 2. ROBIMY ZALEWĘ :
    -gotujemy wodę z octem (1 szkl.octu na 2 szkl.wody)
    -dodajemy liść laurowy,ziele ang. cebulę pokrojoną w talarki
  • 3. Zalewamy klopsiki gorącą wodą i po ostudzeniu wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować