Marynowane jajka w kurkumie i szafranie

5 (197 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane jajka doskonale smakują i cudnie się prezentują na świątecznym stole. Ich smak jest ciekawą odmianą dla kuchni tradycyjnej. W przygotowaniu bardzo proste , z dostępnych produktów.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    Marynata:
    1,5 szklanki wody
    1/2 szklanki octu 10 %
    1 łyżka cukru
    1 płaska łyżka soli
    1 łyżeczka kurkumy
    szczypta szafranu
    2 listki laurowe
    po 3 ziarna ziela angielskiego i czarnego pieprzu
    Dodatkowo:
    2 słoiki po 0,5 l.
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Marynowane jajka w kurkumie i szafranie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynowane jajka w kurkumie i szafranie 1. Składniki marynaty doprowadzam do zagotowania, studzę. Jajka obieram ze skorupek, układam w słoikach , zalewam marynatą , odstawiam do dnia następnego. Na drugi dzień jajka są gotowe do spożycia:)

Porady

Tak przygotowane jajka podaję w towarzystwie rzeżuchy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kurkuma Marynata Szafran

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować