Marynowane grzyby z papryką

  • wyświetlono: 400 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Wspaniałe , marynowane grzyby leśne. Doskonałe jako dodatek do mies, a także jako przystawka.

123
  • 1 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

1 kg . grzybów leśnych
1 papryka czerwona
1 łyżka soli
Zalewa:
1 szklanka wody
1/2 szklanki octu 10 %
1 łyżeczka soli
3 łyżeczki cukru
1 łyżeczka białej gorczycy
2 listki laurowe
1 cebula
5 ziaren ziela angielskiego
Dodatkowo:
słoiczki

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowane grzyby z papryką

  • jk1. Grzyby oczyszczam, myję, zalewam wodą, dodaję sól i gotuje 15 minut. Odcedzam. Obraną i pokrojoną cebulę dodaję do pozostałych składników zalewy i gotuje 5 minut, studzę. Paprykę kroję w paseczki. Do słoiczków nakładam grzyby, paprykę i zalewam zalewą z cebulą, zakręcam, pasteryzuję 15 minut. Odwracam do góry dnem, gdy wystygną, wynoszę do spiżarni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykagrzybymarynata

Komentarze

Podobne przepisy

Grzyby marynowane

Dodane przez: edytaha

Grzyby marynowane

Tą metodą marynowały grzyby moja...

image-0fewkda

Dodane przez: nataliakielek

Marynowana papryka z miodem

Świetny przepis na aromatyczną...

Papryka marynowana z miodem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Papryka marynowana z miodem

Smaczna papryka z nutką słodyczy....

Marynowane ogórki z papryką

Dodane przez: dori02225

Marynowane ogórki z papryka

Ogórki z papryka sa przepyszne!

Grzyby marynowane

Dodane przez: JOANNA 55a

Grzyby marynowane

Grzyby marynowane. Grzyby są przepyszne...

Grzyby marynowane bez pasteryzacji

Dodane przez: MonikaW

Grzyby marynowane bez pasteryzacji

Sezon na grzyby w pełni więc podzielę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE