Marynowane grzyby na ostro

4.48 (204 ocen)

Sezon grzybobrania w pełni. Przepis na grzyby marynowane z chili dla lubiących pikantne grzyby.

Składniki:

  • SKŁADNIKI (na słoik 1 litrowy):
    400 g grzybów,
    sól,
    2 łyżki octu,
    cebula,
    marchewka,
    pietruszka,
    2-3 papryczki chilli,

    ZALEWA:
    250 ml wody,
    80 ml octu,
    łyżka cukru,
    łyżka tymianku, gorczycy, kolendry, ziarenka czarnego pieprzu,
    liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.48 (204 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Grzyby marynowane

Marynowane grzyby na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, większe pokroić. Gotować ok 30 min. w lekko osolonej i zakwaszonej octem wodzie. Wyłóż na durszlak, odsącz. Grzyby układaj na przemian z warzywami w słoiku.
    Przygotować zalewę: wodę wymieszać z octem, cukrem, oraz ziołami. Zagotować. Gorącą marynatą zalewamy słoik. Grzyby marynowane z chili pasteryzować 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować