4 marynowane płaty śledziowe
cebulka z marynowanych śledzi
6 małych papryczek ostrych
6 łyżek twarogu
oliwa z oliwek
zioła prowansalskie
ostry sos z papryczek chilli
szczypior
natka pietruszki
świeża bazylia
sól
pieprz ziołowy
śmietana 2-3 łyżki
Sposób przygotowania przepisu:
Marynowane filety śledziowe podane z nadziewanymi serem papryczkami
1.
Papryczki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne, każdą nadziewamy farszem serowym (twaróg, śmietana,sól,zioła prowansalskie, bazylia, natka pietruszki, pieprz ziołowy). Nadziane papryczki wkładamy do pojemniczka i zalewamy oliwą pomieszaną z ziołami prowansalskimi, bazylią i pieprzem ziołowym. Układamy marynowane płaty na talerzyku, polewamy sosem z ostrych papryczek, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z faszerowanymi papryczkami oraz z chlebkiem razowym.
Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze