Marynowane filety śledziowe podane z nadziewanymi serem papryczkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przekąska raczej dla amatorów ostrej kuchni :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 marynowane płaty śledziowe
    cebulka z marynowanych śledzi
    6 małych papryczek ostrych
    6 łyżek twarogu
    oliwa z oliwek
    zioła prowansalskie
    ostry sos z papryczek chilli
    szczypior
    natka pietruszki
    świeża bazylia
    sól
    pieprz ziołowy
    śmietana 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowane filety śledziowe podane z nadziewanymi serem papryczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczki myjemy, usuwamy z nich gniazda nasienne, każdą nadziewamy farszem serowym (twaróg, śmietana,sól,zioła prowansalskie, bazylia, natka pietruszki, pieprz ziołowy). Nadziane papryczki wkładamy do pojemniczka i zalewamy oliwą pomieszaną z ziołami prowansalskimi, bazylią i pieprzem ziołowym. Układamy marynowane płaty na talerzyku, polewamy sosem z ostrych papryczek, posypujemy szczypiorkiem i podajemy z faszerowanymi papryczkami oraz z chlebkiem razowym.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować