Marynowane buraczki z papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Doskonała jarzynka do obiadu, a także na kanapkę.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. czerwonych buraczków
    2 czerwone papryki
    1 duża cebula
    Zalewa:
    1/4 szklanki wody
    1/4 szklanki octu
    1/4 szklanki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    Dodatkowo:
    słoiki

Marynowane buraczki z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania. Buraki gotuję do miękkości, studzę, obieram ze skórki, trę na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę, oczyszczam, kroję w kostkę. Warzywa wkładam do zalewy, mieszam, gotuję 10 minut. Nakładam do słoików, zakręcam. Pasteryzuję 15 minut, odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy