Marynowane buraczki- recepta mojej mamy

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Sprawdzony przepis mojej mamy.

  • 30 min

Składniki:

  • małe buraczki
    na każdy słoik 0,75 litra:
    4 ziarna pieprzu czarnego
    1 liść laurowy
    3 ziarna ziela angielskiego
    1 ząbek czosnku
    1 goździk
    kawałek cynamonu
    kilka ziaren gorczycy
    ewentualnie kminek

    Zalewa:
    1 litr wody
    1/2 szklanki octu 10%
    2-3 łyżki miodu
    2 łyżki soli morskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane buraczki- recepta mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki w mundurkach obgotowujemy około 10 minut, obieramy kiedy są jeszcze ciepłe. Do każdego słoika wrzucamy przyprawy (pieprz, liść, ziele, czosnek, goździk, cynamon, gorczyca) , wypełniamy buraczkami i zalewamy wrzącą zalewą. Pasteryzujemy około 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować