Marynowana papryka z cebulą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Marynowana papryka to klasyczny dodatek do mięs i wędlin na polskich stołach. Ja przygotowałam ją z cebulą, wspaniale podkreśla smak marynaty.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. czerwonej papryki
    2 średnie cebule
    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu 10%
    5 łyżek cukru
    1 łyżeczki soli
    6 ziaren ziela angielskiego
    10 ziaren czarnego pieprzu
    2 łyżeczki ziaren gorczycy
    3 liście laurowe
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowana papryka z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania, wrzucam do niej pokrojoną w plasterki cebulę, odstawiam do ostudzenia. Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne, kroję w grubą kostkę. Do słoików nakładam cebulę i przyprawy z zalewy, paprykę, zalewam zalewą. Zakręcam słoiki, pasteryzuję 15 minut, ustawiam do góry dnem, pozostawiam do ostudzenia. wynoszę do spiżarni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować