Marynowana młoda marchewka

5 (165 ocen)

  • 25 min

Dowód, że lato, to nie tylko ogórki małosolne :)

  • 25 min

Składniki:

  • młoda marchewka

    Zalewa:
    3/4 L wody
    1 i 1/2 łyżki soli
    1/2 łyżeczka chilli
    1/2 łyżeczki białego pieprzu mielonego
    1 łyżeczka cynamonu

    Dodatkowo:
    5 ząbków czosnku
    3 liście laurowe
    6 goździków
    6 ziaren ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Marynowana młoda marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mar 1. Wodę zagotować i wymieszać z pozostałymi składnikami zalewy. Marchewkę dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do pojemnika, w którym będzie się marynować, na wierzch wyłożyć dodatkowe przyprawy. Całość zalać zalewą.
  • mar 2. Pojemnik szczelnie zamknąć. Gdy zawartość wystygnie, włożyć do lodówki.
  • mar 3. Trzymać w marynacie kilka dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować