Marynowana karkówka z grilla

0 (0 ocen)

  • Średni

Świetnie komponuje się z sałatką ze świeżych warzyw.

  • Średni

Składniki:

  • - kotlety z karkówki: 6 sztuk
    - czerwone wytrawne wino: 100 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - oliwa: 4 łyżki
    - czosnek: 1 ząbek
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - zioła prowansalskie: 3 łyżeczki
    - ostra papryka: 1 łyżeczka

Marynowana karkówka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty zmieszać, dodać posiekany czosnek oraz cebulę. Kotlety zalać marynatą i odstawić na 2 godz. do lodówki. Ułożyć na tacce i piec je ok. 30 min. W połowie pieczenia obrócić mięso na drugą stronę i ponownie posmarować marynatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy