Marynowana cebula - doskonały dodatek do girlla

  • wyświetlono: 1086 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Marynowana surówka z cebuli sprawdzi się idealnie jako dodatek do pieczonych mięs i potraw z grilla, Jej słodko ostry smad doskonale uzupełni mięsne aromaty.

  • 10 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

Cztery średniej wielkości cebula
Trzy łodygi selera naciowego
Ząbek czosnku
Dwie lub trzy marynowane ostre papryczki (można użyć świeżych, lub zastąpić suszonymi)
Miód
Cukier
Sól
Ocet winny i balsamiczny

Sposób przygotowania przepisu:

Marynowana cebula - doskonały dodatek do girlla

  • 1. Cebulę kroimy w piórka. Najlepiej zrobić to na mandolinie lub szatkownicy. Podobnie czynimy z selerem naciowym. W drobną kostkę kroimy dwie-trzy marynowane ostre papryczki. Możemy użyć świeżych lub posłużyć się suszonymi. Całość zasypujemy trzyma łyżkami soli i trzema łyżkami cukru. Zalewamy octem balsamicznym i winnym, w proporcjach 1:1, tak by przykryta była prawie cała cebula. Dodajemy utarty ząbek czosnku i jedną dużą łyżkę miodu. Co jakiś czas całość mieszamy, do momentu, aż cebula całkowicie zmięknie. Doskonały dodatek do potraw z grilla i pieczonych mięs.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsocebulasurówkaobiadGrillmarynatamarynowanadodatek

Komentarze

Podobne przepisy

Duszona karkówka w cebuli

Dodane przez: monikismakołyki

Duszona karkówka w cebuli

Karkówkę dobrze doprawiłam, plastrami...

buraczki z cebulka

Dodane przez: capri

buraczki z cebulką do obiadu

Podaję je na zimno, do różnych...

buraczki  w słoikach

Dodane przez: Bożena Z.

Buraczki z chrzanem i cebulą w słoikach

Buraczki w słoikach to zdrowy...

Buraczki do obiadu.

Dodane przez: BABECZKA 35

Buraczki do obiadu.

Zdrowy dodatek do obiadu.

Sos meksykański do ryżu

Dodane przez: 2milutka

Sos meksykański do ryżu

Najlepszy domowy sos po meksykańsku...

Młoda kapusta do obiadu

Dodane przez: Gregorhspeed

Młoda kapusta do obiadu

No i w końcu pojawiła się w sklepach...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE