marynata winno-cynamonowa do mięsa wieprzowego - Grill

0 (0 ocen)

  • 16 godz. 39 min

jak widać marynatę do mięsa można zrobić ze wszystkiegp

  • 16 godz. 39 min

Składniki:

  • 1 szkl wina wytrawnego

    1 łyżeczka pieprzy cayenne

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    pieprz

    sól

Marynata winno-cynamonowa do mięsa wieprzowego - grill - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
    Mięso np. karkówka podzielić na mniejsze kawałki dokładnie obtoczyć w mieszance :

    2 łyżki majeranku

    1 czubata łyżeczka sproszkowanego cynamonu



    Ułożyć w naczyniu z przykrywką i zalać marynatą.

    Odstawić przynajmniej na 12 godz do zamarynowania w chłodne miejsce.

    Ja zrobiłam z tak zamarynowanego mięsa szaszłyki.

    Przed grillowaniem mięso posmarować oliwą lub olejem.

Komentarze

Podobne przepisy