Marynarskie udka

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczne udka, nadziewane bez kości, proponuję na niedzielny obiad lub święta, faszerowane soczyste mięso z pieczarkami i warzywami, pieczone w piekarniku./przepis/dodaj

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 8 udek z kurczaka
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka żółta
    • 1 cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 15 dag sera żółtego
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 opakowanie pomysłu na soczystego kurczaka z papryką oraz ziołami
    • Sól pieprz
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Marynarskie udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Udka myjemy, osuszamy i wyjmujemy ze środka kość. Doprawiamy pomysłem na soczystego kurczaka oraz solą.
  • farsz 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie dodajemy pokrojone w małe paseczki papryki.
    Jak papryka nam zmięknie, farsz przekładamy do naczynia, łączymy z startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem oraz ketchupem.
  • udka 3. Farszem nadziewamy udka i układamy w rękawie do pieczenia.
    Pieczemy 35 minut w 180°C.
  • udka 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Grzyby Kurczak Papryka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (144 ocen)

Zdobywca nagrody

danie

To może cię zainteresować