Marszałki z marchewką, cebulką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.schab lub filet kroimy na plastry i ubijamy na kotlety (ja ubijam przez folię, aby się nie przyklejały do tłuczka), przyprawiamy pieprzem i solą lub vegetą. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Jajka gotujemy na twardo, marchewką ścieramy na tarce o dużych oczkach wrzucamy na patelnie na olej, cebulę kroimy w kostkę i gdy marchewka się podsmaży dodajemy na patelnię-solimy do smaku. Po usmażeniu studzimy. Jajko kroimy również w kostkę i po ostudzeniu mieszamy z marchewką i cebulką. Tak gotowy farsz zawijamy w kotlety. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na patelni.
Porady
Możesz również do farszu dodać ogórek kiszony pokrojony w kostkę
Komentarze