marszałki z marchewką, cebulką i jajkiem

0 (0 ocen)

marszałki przygotowuje z mamą ma każde święta, są one odmiana tradycyjnych kotlecików z serem

Składniki:

  • schab lub filet z kurczaka w zależności ile chcesz zrobić marszałków, cebula szt, marchewka 2 średnie sztuki, jajka 3sztuki, mąka, bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Marszałki z marchewką, cebulką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. schab lub filet kroimy na plastry i ubijamy na kotlety (ja ubijam przez folię, aby się nie przyklejały do tłuczka), przyprawiamy pieprzem i solą lub vegetą. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Jajka gotujemy na twardo, marchewką ścieramy na tarce o dużych oczkach wrzucamy na patelnie na olej, cebulę kroimy w kostkę i gdy marchewka się podsmaży dodajemy na patelnię-solimy do smaku. Po usmażeniu studzimy. Jajko kroimy również w kostkę i po ostudzeniu mieszamy z marchewką i cebulką. Tak gotowy farsz zawijamy w kotlety. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy na patelni.

Porady

Możesz również do farszu dodać ogórek kiszony pokrojony w kostkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować