Marokańska zupa z cieciarzycy

0 (0 ocen)

ma bardzo ciekawy smak dzięki nasionom kopru

Składniki:

  • 25 dag ciecierzycy
    10 dag posiekanej natki
    po 1/4 łyżeczki pieprzu, szafranu, kurkumy i imbiru
    łyżeczka mielonych nasion kopru
    15 dag cebuli
    łyżka koncentratu pomidorowego
    2 ziemniaki
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
    1,5 l wody lub bulionu
    75 ml soku z cytryny

Marokańska zupa z cieciarzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj wszystkie składniki, oprócz soku z cytryny. podgrzej na dużym ogniu prawie do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj powoli do momentu, aż ciecierzyca zmięknie (ok. 1,5 godz.). Przypraw zupę a na końcu ją zmiksuj. Przed podaniem dodaj sok z cytryny.

Porady

ja akurat nie miksuje zupy bo wolę takie warzywka w całości

Komentarze

Podobne przepisy