Znowu wyruszyłam na łowy, na ulubionym i tak przytarmosiłam do mojej kuchni Marokońską zupę z soczewicy z cynamonem.Już to połączenie smakowe zrobiła na mnie piorunujące wrażenie.Nie miałam więc c
Marokańska zupa soczewicowa z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Soczewice podgotowałam osobno.
W drugim garnku podsmażyłam cebulę. Po paru minutach dodałam przyprawy - wszystkie. Dokładnie mieszając z 3 minuty wydobyłam ich smak po czym wlałam pomidory z puszki, wrzuciłam podgotowaną soczewice i dodałam wywaru warzywnego - tym razem z kostki...
Gotowałam wszystko do całkowitego zmięknięcia soczewicy, pod koniec doprawiając wszystko do smaku.
Nas zupa powaliła na kolana...
Kogoś jeszcze urzeknie?
Komentarze