MARMUROWA ROLADKA Z KURCZAKA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Odpowiednia na każdą okazje!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg fileta z piersi kurczaka
    40g żelatyny
    2 łyżki słodkiej papryki
    1 łyżeczka curry
    1,5 łyżeczki suszonych ziół
    4-5 ząbków czosnku
    sól, pieprz

Marmurowa roladka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka początkowo myjemy i suszymy, a następnie czyścimy i kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy przyprawy, bardzo drobno posiekany czosnek oraz żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do rękawa do pieczenia. Mocno ściskamy i zawiązujemy z obu stron. Rękaw wkładamy do formy do keksów lub pasztetów i delikatnie uciskamy. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 1,2 godziny. Wyjmujemy roladę z piekarnika i studzimy, następnie wkładamy do lodówki na 7 godzin. Usuwamy rękaw i kroimy ostrym nożem.

Porady

Jeśli lubicie bardziej aromatyczną roladkę dodajcie więcej curry i suszonych ziół.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy