Marmurkowy sernik z kokosowymi wafelkami

4.5 (174 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Marmurkowy sernik na zimno z wafelkami, lekki, prosty, idealny deser na upalne dni. Szybki do przygotowania, pysznie smakuje z sezonowymi owocami np. truskawkami, malinami czy jagodami

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Masa serowa

    750g serka mascarpone
    400ml jogurtu greckiego
    400ml mleka zagęszczonego
    8 pełnych łyżek cukru pudru
    3 łyżeczki wanilii w płynie lub 2 cukry waniliowe
    9 łyżeczek żelatyny
    300g truskawek



    Na spód:
    4 wafelki kokosowe w czekoladzie 48g każdy


    Do dekoracji :
    2 wafelki kokosowe w czekoladzie
    truskawki
    50g czekolady mlecznej
    3 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Marmurkowy sernik z kokosowymi wafelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafelki pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm.
    Truskawki zmiksować blenderem.
  • 2. Do serka dodać cukier, wanilię, mleko zagęszczone i jogurt, wszystko miksować, aż masa zrobi się sztywna. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić, dodać do ubitej masy serowej cały czas miksując, dodać zmiksowane truskawki, delikatnie wymieszać tak aby powstał marmurek, masę wylać na wafelki.
  • 3. Deser wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, następnego dnia udekorować pokrojonymi wafelkami, truskawkami i rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować